Valentijnsdag 


Valentijn is een moment om de liefde te vieren met jouw partner. Het liefst neem jij je partner mee naar Parijs, de stad der liefde. Het kan ook een stuk makkelijker. Kijk naar een mooie bloem. Dat fleurt de dag meteen op en het geeft een teken van dankbaarheid en liefde. Hierbij helpen wij graag bij het selecteren van de juiste bloem, namelijk de roos. De roos staat voor onder andere de liefde en is in allerlei kleuren te verkrijgen. Maar de rode kleur is het meest populair tijdens Valentijn. Wanneer jij een roos wilt geven aan je partner, moet niet alleen denken aan de kleur. Het is namelijk zo dat de hoeveelheid rozen die je geeft ergens voor staat. Dit was in de 18e eeuw een manier van communiceren. Dit komt omdat het daar ongebruikelijk was om heel open te zijn over jouw gevoelens. Hierdoor is de roos tijdens de Victoriaanse revolutie omgetoverd tot een communicatie middel.

Uw advertentie hier?

Wat zeggen rozen? 


1 roos: Een roos staat voor erkenning. Laat je partner zien dat je van haar houdt. 
2 rozen: Twee rozen staan voor een vraag. Vaak wordt deze manier gebruikt bij een huwelijksaanzoek. 
3 rozen: Drie rozen staan voor jezelf, je partner en je relatie. Vaak wordt dit gegeven wanneer een jubileum plaatsvindt. Het betekent ‘ik hou van jou’.
5 rozen: Vijf rozen staan voor ‘ik hou zielsveel van jou’. Wanneer jij in een lange relatie zit, is het geven van vijf rozen zeer geschikt. 
6 rozen: Zes rozen staan voor verliefdheid. De manier om je potentiële liefde te laten weten dat jij verliefd bent. 
7 rozen: Zeven rozen staan voor altijd bij elkaar willen zijn. Wanneer jij zeven rozen krijgt van je partner weet je dat je relatie in goede staat is. 
10 rozen: Tien rozen staan voor de cijfer 10. Je vind je relatie perfect en wil niks veranderen. 
12 rozen: Twaalf rozen kan op twee manieren gebruikt worden. Net als bij twee rozen voor een aanzoek of wanneer jij iemand ontzettend wil bedanken
13 rozen: Dertien rozen staan voor geheime aanbidder. Wanneer jij dertien roze krijgt, betekent dat iemand je leuk vind. Maar wie? 
15/18 rozen: Deze rozen staan voor het aanbieden van je excuses. 
25 rozen: Vijfentwintig rozen staan voor feliciteren. 
50 rozen: Vijftig rozen staan voor onvoorwaardelijke liefde. Een mooi gebaar om de liefde te tonen.  
100 rozen: Honderd rozen staan voor het geven van je hart. De ware liefde wordt hiermee bekroond. 
365 rozen: Deze grote bos rozen staan voor elke dag een bloem van liefde. Het hele jaar door. 

Terug