Wat zijn droogbloemen?


Zoals het woord al zegt, zijn het bloemen die opgedroogd zijn. Hierdoor kan het langer gebruikt worden als decoratie. Vaak wordt een boeket van droogbloemen gecombineerd met overige voorwerpen. Denk hierbij aan voorwerpen uit de natuur als takken, bladeren, schors of zelfs de gevallen dennenappels van een boom. Het kan alle kanten opgaan, zolang de voorwerpen gedroogd zijn. Vaak zie je ook de combinatie met granen of vruchten. Elk boeket heeft zijn eigen voorwerpen.   

Uw advertentie hier?


Wat zijn de voordelen?


Droogbloemen zijn zeer goed voor de duurzaamheid. De bloemen zijn langer houdbaar en blijven volledig natuurlijk. Van sommige droogbloemen kun je een jaar van genieten. Bij normale bloemen zie je dat de uitstraling na een week al minder word. Dit zorgt ervoor dat de voetafdruk van de droogbloemen een stuk kleiner is dan normale bloemen. Ook is het bijhouden van de bloemen niet noodzakelijk. Dit komt omdat de bloemen geen water nodig hebben. Mocht jij geen groene vingers hebben, maar toch bloemen willen onderhouden? Dan is een droogbloem een zeer goede keus.


Tips


Wanneer jij droogbloemen hebt besteld, dan is nog de vraag waar jij ze wil neerzetten. Daarom geven wij jou een paar tips over de plaatsing van een droogbloem: 

  • Hou droogbloemen uit de zon. Wanneer ze in de zon komen te staan is de kans op verkleuring groot. Wanneer een droogbloem in de schaduw wordt neergezet, dan blijft het de oorspronkelijke kleur langer vasthouden. Hiermee verleng je de levensduur van de plant. 
  • Een ruimte met een hoge luchtvochtigheid is niet geschikt voor een droogbloem. Door de luchtvochtigheid krijgen ze kleurveranderingen en de stevigheid wordt een stuk minder. De kans is aanzienlijk groot dat de bloem slap begint te hangen.
  • Wanneer jij meerdere droogbloemen bij elkaar hebt staan, is het mogelijk dat de een langer goed blijft dan de ander. Wanneer er een slecht aan toe is, kan deze vervangen worden. Rangschik de bloemen die jij nog mooi vind en ververs de droogbloemen die jij er niet meer vind bij passen. Zo blijft het mooi vanuit ieder oogpunt. Let hier wel bij op dat de kwetsbaarheid van droogbloemen hoger ligt dan bij normale bloemen. Pak daarom de bloem altijd bij de steel. Wanneer jij de bloem aan de bovenzijde vastpakt, dan is de kans dat jij deze bloem weg kunt doen zeer groot. 
Terug