Een laatste steunbetuiging met een rouwboeket


In het leven is het vaak vreugd, maar soms ook verdriet. In deze moeilijke tijd wil iedereen graag een steentje bijdragen. In deze mindere tijd komt ook het plannen van uitvaart. Hierbij moet er in korte tijd veel geregeld worden door de nabestaande. Een proces, een laatste hoofdstuk die het boek uiteindelijk sluit. In dit rouwproces komen veel aspecten voor, waaronder een mooi bloemstuk. Ook al is het verdriet, een mooi bloemstuk kan prachtig zijn in elke situatie. Het kan jou net dat ene moment laten herinneringen, terwijl jij afdwaalt met je gedachte, kijkend naar de bloem die jij daar hebt neergezet. Een mooie herinnering kun je via deze weg nog een keer delen met de overledene. 

Uw advertentie hier?


Soorten Boeketten


Bloemen voor de uitvaart zijn vaak anders dan andere boeketten. Meestal is een boeket bij de uitvaart liggend. Dit komt omdat het bloemstuk gelegd wordt op de kist. Er zijn ook verschillende vormen aanwezig. Je kan vaak kiezen uit vormen. Dit zijn vormen als een hart, druppel of ovaal. Als laatst wordt het bloemboeket afgemaakt met een mooi lint. Hier wordt vaak een mooie laatste gedag gezegd aan de overledene.

Meest gekozen bloemen voor een boeket. 

  • Roos

De roos is de bloem van eerbied en herinnering. Bij de rozen komen vaak de de kleuren wit, rood of roze voor. Vaak worden deze gecombineerd met andere bloemen of de kleuren worden samengevoegd. De mooiste is de combinatie met wit en rood. Dit staat namelijk voor “ik wil voor altijd samen zijn met jou” en dit geeft een onbreekbare verbinding weer. De kleur wit komt vaak voor bij een uitvaart. Dit komt omdat de kleur wit staat voor onschuld, puurheid en nederigheid. De witte roos daarin tegen heeft meerdere betekenissen. Dit hangt van jezelf af. Het kan een nieuw begin zijn of juist een afscheid. Uiteindelijk draait het wel om liefde en vriendschap met de bijhorende respect en hoop. 

  • Alstroemeria 

De alstroemeria is de bloem van de vriendschap. Een alstroemeria heeft zes blaadjes (als bloem). Deze zes hebben alle een eigen betekenis. Dit zijn: begrip, geduld, daadkracht, respect, humor en medeleven. Een voorbeeld van een boeket is de rode alstroemeria gecombineerd met de zalmroze roos. 

  • Lisianthus 

De lisianthus is de bloem van dankbaarheid. Vaak wordt er gekozen voor de paarse lisianthus. Dit komt omdat de kleur paars staat voor passie, spiritualiteit en inspiratie. Deze paarse lisianthus wordt vaak gecombineerd met een witte roos. 

Terug