Droogbloemenboeket 


In onze vorige blog over de droogbloemen hebben wij uitgelegd wat droogbloemen nu eigenlijk zijn. Wat de voordelen er van zijn en tips om er mee om te gaan. In deze blog gaan we door over de voorwerpen die terug te vinden zijn in een droogbloemenboeket. 

Uw advertentie hier?


Voorwerpen 


Bij bloemen denk je natuurlijk aan de natuur. Dit is bij droogbloemen hetzelfde. Zoals verteld zijn droogbloemen voorwerpen als bloemen, takken, bladeren, vruchten, granen, schors en zelfs dennenappels. In deze blog laten wij zien welke soorten onder deze categorieën horen. Zo zullen we bij elke soort een paar voorbeelden noemen. Zo heb jij een beter beeld over de soorten en kleuren van verschillende voorwerpen in de droogbloemen. Dit komt ook handig uit wanneer je zelf aan de slag gaat met droogbloemen. De boeketten van Bloementotaal bevat verschillende voorwerpen. Vaak zitten er van alles wat tussen. In de beschrijving staat daarom ook duidelijk wat er in verwerkt is. Elk boeket van Bloementotaal is op een eigen creatieve manier bedacht. Daarbij verteld het een eigen verhaal met de verschillende onderdelen. Hopelijk geeft het jou een beter beeld over wat soorten zijn die wij verwerken in de boeketten. Hieronder zijn vier categorieën weergegeven:


Bloemen


Bij bloemen die geschikt zijn om te drogen herken je vaak aan een houtachtige stengel. Deze zijn ook vaak lastig af te snijden. Een populaire bloem om te drogen is de zonnebloem. Andere voorbeelden zijn bloemen als: Rozen, korenbloemen, lavendel, gipskruid en hortensia’s. Bloemen die je niet geschikt zijn voor te drogen zijn: Tulpen, narcissen, amaryllissen en gerbera’s. Dit komt voornamelijk omdat deze bloemen teveel water hebben opgeslagen. 


Bladeren


Als er gekeken wordt naar de bladeren, kunnen alle bladeren gebruikt worden. Wanneer deze van de boom afvallen dan zijn ze rijp om te drogen. Bekende bladeren die regelmatig worden gebruikt is een eikenblad, varen blad, eucalyptusblad of een berkenblad. 


Vruchten


Als er gekeken wordt naar vruchten komen deze vruchten vaak voor bij droogboeketten: Calendula, hibiscusbloesem, lindebloesem, rozenbloesem en kamille.


Granen


Het leuke aan granen bij droogbloemen is dat granen makkelijk gekleurd kunnen worden. Denk hierbij aan tarwe, haver of rogge. Vaak zijn ze in verschillende kleuren beschikbaar, maar blijft de oorspronkelijke kleur ook zeer mooi. 

Terug